Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Доц. д-р Атанас Георгиев участва във втория епизод от серията уебинари „Планетата ни е важна“

   

24.06.2022

 

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев взе участие във втория епизод от серията уебинари по актуални икономически и социални теми „Планетата ни е важна“, организирана от Economic.bg и специализирания сайт ESGnews.bg, заедно с представители на бизнеса и банковия сектор.

По време на събитието бе обсъдено прилагането на ESG политиките в различните сектори като предпоставка за устойчиво бизнес и обществено развитие. Участниците в дискусията се обединиха около твърдението, че темата все още не е достатъчно широко разпространена и позната в средите на малкия бизнес. Доц. Георгиев коментира темата и добави, че стартираната миналата година магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ е изключително интересна и търсена от студентите.

mg_7998esgnews-pqp08en7rkkgrivwxwjgzktnx9831ynevmwa0igznc

„За наша изненада тя стана първата най-търсената по брой студенти. Не очаквахме, че ще привлечем такъв интерес“, каза той. Деканът на Стопанския факултет добави, че зад този успех стои много труд – подсилване на екипа с доказани професионалисти, въвеждане на нови формати на обучение и партньорство с бизнеса. „Имаме над 150 действащи споразумения с бизнеса. Подкрепата от корпоративните среди е причината да има толкова голям интерес от студентите. А това ми дава надежда да направим още повече заедно“, каза доц. д-р Атанас Георгиев.

В дискусията участваха и Кирил Георгиев, мениджър „Регулаторни въпроси“ в БАТ България, Константин Киров, ръководител отдел „Опазване на околната среда и Зелени проекти“ в ПроКредит Банк, и Теодор Радонов, ръководител на регионалния офис на ЕИБ в България. Всеки от тях представи гледната точка за важността на ESG в своя сектор, като бяха засегнати темите за популярността на ESG, приносът на банките, екологичните цели, бъдещето на кредитирането и др.

Цялата дискусия можете да чуете тук.