Начало / Новини / Календар / "Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов" - спектакъл на Театър-лаборатория "Алма Алтер"

В двора на Ректората

Режисьорът Николай Георгиев се впуска към една от най-класическите и същевременно емблематични пиеси в световната драматургия, но не за да я постави на сцена, а за да срещне човека-зрител с едно момиче-ангел – Мария Ганчева. Неин партньор е Георги Арсов. Те се отказват от мислите, от логиката си, от морала, от семейството и обществото си и откровено заявяват „Аз не съм Ромео“, „Аз не съм Жулиета“.

Оръжие в битката на двете големи фамилии Монтеки и Капулети са хореографиите на Петя Йосифова, а в подкрепа на любовта на Георги и Мария е авторската музика на Константин Кучев. Спектакълът е решен в стилистиката на бедния театър. Декорите липсват. Остава само срещата между човеците.

„Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ е част от програмата „Шекспир – съвременен и жесток“, която до момента включва заглавията „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Време е за Лир“, „Ричард – кой Ричард“ и „Аз, лейди Макбет".

Режисьор: Николай Георгиев

Хореограф: Петя Йосифова

Музика: Константин Кучев

С участието на: Георги Арсов, Мария Ганчева, Константин Кучев, Диян Ставрев, Марко Дженев, Станимира Димова, Адриана Славова, Дилян Дайновски, Пламен Момчилов

Спектакълът ще се проведе в двора на Ректората на Софийския университет и е част от лятната програма на „Алма Алтер“

Вход: СВОБОДЕН

Ромео и Жулиета (002)