Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / В Стопанския факултет се проведе Кариерен форум 5.0

   

20.10.2020

 

 

Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално-търговска камара за пети пореден път организираха Кариерен форум 5.0, който се проведе в Онлайн Стопански факултет на 20 октомври 2020 г. Кариерен форум 5.0 е част от поредицата събития, с които се отбелязва 30-тата годишнина на Стопанския факултет. Във форума с виртуални щандове и виртуални зали за презентации участваха 30 водещи работодатели.

FEBA1

Форумът даде възможност на студентите, обучаващи се във факултета, да се срещнат с водещи работодатели и в рамките на приятелски разговори да се информират относно възможностите за кариерно развитие, предлагани от участващите компании.
Организираното събитие бе подходящо както за студенти, които търсят активно работа или стаж, така и за студенти от първи и втори курс, които искат да се запознаят с многообразието от професии, подходящи за техния образователен профил. При взаимен интерес, форматът на форума осигурява възможност за провеждане на интервю.

По време на събитието всеки студент на Стопанския факултет имаше достъп чрез системата за електронно обучение на Софийския университет до виртуалните щандове на всички участващи компании.

Онлайн Стопански факултет е виртуално пространство, част от системата за електронно обучение на Софийския университет, създадено специално за студентите на Стопанския факултет в отговор на комуникационните предизвикателства, свързани с извънредното положение. Чрез Онлайн Стопански факултет студентите имат възможност да участват в кариерни събития и да получат достъп до записи от виртуални гост-лекции и уебинари, както и информация относно възможностите за кариерно консултиране, предстоящи обучения и предстоящи събития.

Специално обръщение към студентите отправи доц. Боряна Богданова, зам.-декан "Партньорства с бизнеса и общност на завършилите студенти", в което заяви, че екипът е изключително радостен, че въпреки извънредната ситуация и предизвикателствата свързани с нея, с общи усилия, много енергия и ентусиазъм е успял да организира Кариерен форум 5.0. призова младите си колеги да опознаят многообразието от кариерни възможности и да разберат какво ги вдъхновява и да направят своя осъзнат избор.

В Кариерния форум 5.0 участваха компаниите: Apex Group България, Бонев Софт Одитинг, Cargill България, Cash Credit, C3i Solutions, Credissimo, Deloitte България, dm България, Experian България, HP Enterprise, iCard, iCover, INDEAVR, Kaufland България, Klear Lending, LIDL България, OnProcess Technology България, Partners Group България, Paynetics, Paysera България, Pontica Solutions, Пощенска банка, PwC България, Raiffeisenbank България, Telus International, TINQIN България, TMF Group, UniCredit Bulbank, VMware България, Заедно в час. Представен бе и проект „Студентски практики – фаза 2“.