Начало / Новини / Календар / Среща на скандинавския бизнес в България с участието на специалност „Скандинавистика“ на Алма матер

Заседателна зала 1, Ректорат

На 26 ноември 2019 г. от 16.30 ч. в Заседателна зала 1 на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе среща на скандинавския бизнес в България с участието на специалност „Скандинавистика“.

Темата на срещата е Professional skills in demand („Необходимите професионални умения“). Тя се организира от специалност „Скандинавистика“ на Алма матер, Посолството на Финландия в рамките на финландското председателство на Съвета на Европейския съюз (юли – декември 2019 г.) и Норвежко-българската бизнес група, в партньорство с Посолството на Дания, Посолството на Швеция, Почетното генерално консулство на Норвегия и Шведско-българската търговска камара.

Участие ще вземат посланиците на Дания, Финландия и Швеция, почетните генерални консули на Швеция и Норвегия, представители на скандинавски компании, бивши и настоящи студенти на специалност „Скандинавистика“.

По време на срещата ще бъдат обсъдени нуждите на скандинавския бизнес от таланти със специфични професионални умения и начините, по които специалност „Скандинавистика“ би могла да им отговори. Ще се набележат и възможности за сътрудничество между специалността и скандинавските компании в България. Срещата е важна стъпка към утвърждаването на специалност „Скандинавистика“ като свързващо звено между обучението и изграждането на професионални умения, студентите и бизнеса.

Срещата ще се проведе на английски език.