Начало / Новини / Новини и събития / На 17 юни 2019 г. започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2019/2020 г. в Софийския университет

   
На 17 юни 2019 г. започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2019/2020 г. в Софийския университет

На 17 юни 2019 г. в 8.30 часа започна приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2019/2020 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Кандидат-студентите, които желаят да участват в класирането, трябва да се регистрират на адрес https://online.uni-sofia.bg до 17.30 ч. на 29 юни 2019 г. При регистрацията всеки кандидат-студент създава свой профил, в който освен личните данни подрежда желания ред на специалностите, в които иска да бъде класиран. Кандидатите трябва внимателно да следват инструкциите на електронния формуляр в системата.

Всички кандидати заплащат такса от 30.00 лева за участие в класирането.

Електронизираната система за регистрация предлага два варианта на валидиране на записа.

Първият вариант за регистрация дава възможност на кандидатите да направят кандидатстудентския си профил като отбележат, че ще извършат плащане извън системата - по банков път или на каси в Ректората. В този случай системата генерира съобщение, че в срока от 17 юни до 29 юни 2019 г. кандидатите или нотариално упълномощен техен представител трябва да се явят лично в Информационния център в Ректората на Софийския университет за валидиране на записа от служителите на Сектор „Прием на студенти“. Необходимо е да представят оригинал и ксерокопие на дипломата за средно образование и квитанция за платената такса. Картончето с входящия номер кандидатът получава след валидиране на записа от служителите на Университета.

Вторият вариант е цялостна регистрация с плащане на таксата онлайн чрез EasyPay или Epay до генериране на входящ номер. Кандидатите попълват данните си, задължително качват сканирано изображение на дипломата за средно образование и заплащат такса за участие в класирането чрез системата, която при потвърждаване на плащането генерира входящ номер. В този случай на кандидатите не се налага да валидират записа в Ректората, а сами разпечатват картончето с получения входящ номер.

За още по-голямо улеснение на кандидат-студентите от страната и тази година Софийският университет дава възможност за прием на документи в офисите по набиране на кандидат-студенти в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Гоце Делчев, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Сандански, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Крайният срок за подаване на документи за класиране в бюрата в страната е 28 юни 2019 г.

Софийският университет призовава всички кандидат-студенти да извършат своята регистрация по най-удобния за тях от изброените начини в рамките на срока 17 юни - 29 юни 2019 г., за да могат да участват в класирането за учебната 2019/2020 г.

Първият етап на класирането ще бъде обявен на 9 юли 2019 г., вторият етап – на 16 юли 2019 г., а третият етап – на 23 юли 2019 г.

Във връзка с влезлия на 25 май 2018 г. в сила Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) Софийският университет прекрати практиката на обявяване на класирането на хартия със списъци на сградата на Факултета по химия и фармация. Кандидатите се информират за класирането в профила си в електронизираната система на Софийския университет.

Най-актуалната информация за кандидатстудентската кампания може да бъде намерена в страницата на Софийския университет в интернет (www.uni-sofia.bg) и в страницата във Фейсбук „Кандидат-студенти 2019“ @OfficialSUStudents2019.