Начало / Новини / Календар / Пети отворени философско-образователни ателиета

Заседателна зала 2, Ректорат

Философско-образователните отворени ателиета вече се превръщат в традиция във Факултета по педагогика. В тях участват студенти педагози от първи курс на специалност „неформално образование“ и втори курс специалност „педагогика“. Те представят философско-образователните си проекти, мандали, етюди, философски питания за Образованието – преди, сега и след. Но участници-събеседници са и нашите гости – студенти от горните курсове и други специалности, преподаватели, приятели и всички, търсещи връзката между корени и върхове.

Включен е и модул „Цунами“ – наративна философия върху оригинални съчинения на японски деца и семейства, воден от асистент Петя Панайотова. В него участват както студенти, така и ученици от училища с изучаване на японски език.

Основен организатор на Ателиетата е клуб „Креации“ към УНЛ „Професор д-р Петър Нойков“ и екипът към него – проф. дпн Яна Рашева-Мерджанова, ас. Петя Панайотова, доц.д-р Владислав Господинов, Факултет по педагогика. Събитието се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".