Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Нетера стартира проект за сътрудничество със Стопанския факултет на Софийския университет

   

12.03.2019

 

Neterra-Logo

 

Нетера стартира проект за сътрудничество със Стопанския факултет на Софийския университет

 

Телекомуникационната компания Нетера сключи споразумение за сътрудничество с най-старото учебно заведение в страната – СУ „Св. Климент Охридски“ .

 

Телекомуникационната компания Нетера сключи споразумение за сътрудничество с най-старото учебно заведение в страната – СУ „Св. Климент Охридски“. Нетера ще предостави анонимни телематични данни от платформата за проследяване на подвижни обекти, NetFleet, на магистрите от специалност „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите“ към Стопанския факултет на СУ. Целта е студентите да дадат предложения за аналитични справки и показатели, които да улеснят потребителите на Netfleet във взимането на решения за управление на автопарковете си.

 

“Студентите имат реална нужда да приложат знанията си в истински бизнес казуси. Радваме се, че компания като Нетера също предложи да се включи в програмата. Работата с реалните предизвикателства, пред които бизнесът е изправен, е най-добрата подготовка за пазара на труда.“, обяснява доц. д-р Боряна Богданова , преподавател в програмата „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите“ към Стопанския факултет на СУ.

 

“В Нетера ние непрестанно търсим иновативни решения и идеи. В тази връзка вярваме, че сътрудничеството със Софийския университет ще бъде от полза и за двете страни. Студентите ще се запознаят с реалните потребности на компаниите, а ние ще получим идеи от свежи умове, които дават един различен поглед.“, допълва Мартин Хайлезов, продуктов мениджър Netfleet.

 

Магистърската програма по „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите (Business Analytics)“ има за цел да подготвя специалисти с актуални знания и умения, адаптивни съобразно променящите се условия, с теоретични знания, практически умения и компетенции за осъществяване на самостоятелна професионална работа и работа в екип за провеждане на аналитични изследвания върху големи съвкупности от данни от различни приложни области.

 

104