Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Доц. Седларски и доц. Георгиев проведоха среща с директора на Института по енергийна икономика в Кьолнския университет

   

20.07.2018

 

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Теодор Седларски и заместник-деканът доц. д-р Атанас Георгиев проведоха среща с Директора на Института по енергийна икономика (ewi) към Кьолнския университет проф. д-р Марк Бетцюге. Проф. Бетцюге е и ръководител на Катедрата по енергийна икономика към Факултета по стопански и социални науки (WiSo) на Кьолнския университет.

 

EWI_1

 

Институтът по енергийна икономика е водещ в своята област и е трансферен център за връзка между образованието и енергийния бизнес. В работата на института се включват преподаватели и докторанти от WiSo, а сред възложителите на изследвания са водещи енергийни компании от Германия и ЕС.

 

По време на срещата бяха обсъдени планове за бъдещи обменни програми и други проекти, в които да се включат студентите от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“, докторантите на Стопанския факултет и представители на академичния състав.

 

Срещата се проведе в рамките на традиционния академичен обмен между Стопанския факултет и Факултета по стопански и социални науки на Кьолнския университет в рамките на двустранното сътрудничеството, датиращо от 1985 г.