Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Предложения за работа / Бисера Пейчева, регионален мениджър София на PLHome & Office, с лекция по фасилити мениджмънт

   

22.01.2018

 

На 18 януари гост-лектор в магистърската програма по „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ беше г-жа Бисера Пейчева регионален мениджър за София на PLHome & office .

Темата на лекцията бе „Управление на етажна собственост – Възможности, предизвикателства, трудности“. Г-жа Пейчева резюмира накратко Закона за управление на етажната собственост и Закона за собствеността, като след това продължи с предимствата и недостатъците на компаниите, предоставящи услугата професионален домоуправител. Според г-жа Пейчева едно от най-големите предизвикателства пред всека етажна собственост, независимо дали се управлява от професионална компания или не, е да се дава личен добър пример.

2download

Студентите имаха многобройни въпроси към г-жа Пейчева: от чисто практически – как се справя нейната компания със събирането на вземанията от обитателите до специализирани като тълкувания на различни точки и алинеи от Закона за управление на етажната собственост.

Г-жа Пейчева е завършила магистратура в Икономически университет – Варна, специалности „Маркетинг” и „Управление на продажбите”. От 12 години работи в сферата на Фасилити мениджмънта, като развива изцяло дейността в „Планекс Инвест” ООД – инвестиционно-консултантска компания, специализирана в изграждането и управлението на жилищни, ваканционни и бизнес сгради.

През 2011 г. създава и налага собствената марка на дружеството – PLHome&Office, насочена към консултиране, управление и поддръжка на сгради и недвижима собственост. До края на 2015 г. ръководи и организира поддръжката на сградите по цялото Черноморие, а от 2016 г. поема управлението на офиса на компанията в гр. София.

1download