Начало / Новини / Календар / Кръжок по астрономия: Формиране на силов интелект

Зала А205 или А207, Физически факултет

Теодосий Теодосиев е преподавател по физика повече от 40 години. От неговата школа в Казанлък постоянно излизат медалисти от национални и международни състезания и олимпиади по физика, а учениците му имат най-високите постижения и професионална реализация. От носител на орден “Св. св. Кирил и Методий” I степен до Мъж на годината за 2014 г., Теодосий остава верен на себе си и каузата да учи децата, както на физика и математика, така и на любопитство към света, вяра и свобода.

Тео привлича интереса на част от учениците към физиката с различния си подход в последствие еволюирал до “Методика за формиране на силов интелект”. Неговият метод бързо доказва своята ефективност, след като няколко души от първия му отбор са класирани на международна олимпиада по физика в Чехословакия, откъдето ученик на Тео се завръща със златен медал.
В края на 2014 г. школата на Теодосий Теодосиев вече е произвела 19 абсолютни първенци на националните олимпиади по физика, 8 златни медала от международни олимпиади по физика (от общо 12 за България), над 50 участници в международните олимпиади по физика само за последните 12 години, както и неизброими участия в международни състезания и олимпиади по физика.

В школата си Теодосий Теодосиев не ръководи само теоретични занятия. Той събира и предоставя за ползване от възпитаниците си физична литература, поддържа огромна база от теоретични задачи и се опитва да поддържа и развива база за експериментални задачи и занятия.

Организатор/координатор: Ивайло Станев - istanev@phys.uni-sofia.bg

1

Кръжокът по Астрономия към катедра Астрономия се провежда от над 100 години. Негов основател е световноизвестният математик акад. Кирил Попов, първият доктор по астрономия в България.