Начало / Новини / Новини и събития / Доц. д-р Маргарита Младенова от Факултета по славянски филологии е наградена със сребърен медал и грамота от Карловия университет

   
Доц. д-р Маргарита Младенова от Факултета по славянски филологии е наградена със сребърен медал и грамота от Карловия университет

Доц. д-р Маргарита Младенова от Катедрата по славянско езикознание на Факултета по славянски филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ беше наградена от декана на Философския факултет на Карловия университет доц. д-р Мирям Фрийдова със сребърен мемориален медал и почетна грамота за изключителен принос в развитието на българската бохемистика и чешката българистика.

Събитието беше проведено в рамките на конференцията „100-години лекторат по български език и литература в Карловия университет“ и бе под патронажа на г-н Лъчезар Петков, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Чешката република, на декана на Философския факултет на Карловия университет доц. д-р Мирям Фрийдова и Чешкия комитет на славистите.

Награди получиха и колеги от други български университети: проф. д-р Кина Вачкова (Шуменски университет „Константин Преславски“), доц. д-р Владимир Пенчев (Югозападен университет „Неофит Рилски“), гл. ас. д-р Гинка Бакърджиева (Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“).

mladenova