Начало / Новини / Новини и събития / Поредно златно отличие за отбора на Университета от TechRun 2016

   
Поредно златно отличие за отбора на Университета от  TechRun 2016

Отборът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ спечели поредното си златното отличие, този път в The Big TechRun 2016. Каузата на шампионата TechRun е благотворителна и има за цел финансовото и моралното подпомагане на проекти и таланти в спорта и точните науки. През 2016 TechRun ще подкрепи преподаватели от програмата на фондация „Заедно в час“.

В състезанието участваха студенти и служители на Софийския университет от Медицинския факултет, Факултета по математика и информатика, Факултета по химия и фармация и Юридическия факултет. Отборът беше в състав Ангел Ангелов, Алекс Чобанова, Велизар Багаров, Вероника Вълканова, Елена Димитрова, Живко Петров, Мартин Недялков и Тошко Тодоров.

Освен златно отличие за отборно представяне, състезателите на Софийския университет бяха наградени и в индивидуалното класиране. Мартин Недялков стана първи при мъжете на 5- километровата дистанция, следван от Ангел Ангелов на второ място в същата категория. Елена Димитрова завоюва първото място на 10 километра при жените.

112

Съставът на отбора беше отличен и с приз за трето място в класацията по брой пробягани километри.

Капитанът на отбора Тошко Тодоров и целият отбор изказват своите благодарности на Еленко Еленков за прекрасната организация на TechRun 2016.

Отборът благодари на Студентския съвет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ за финансовата подкрепа.

111