Начало / Новини / Новини и събития / Емануел Люлен изнесе лекция на тема „Бизнес етика“ в Софийския университет

   
Емануел Люлен изнесе лекция на тема „Бизнес етика“ в Софийския университет

Вицепрезидентът на групата L’Оreal Емануел Люлен гостува в Софийския университет и изнесе лекция пред студенти на тема „Бизнес етика“. Събитието беше организирано от L’Оreal-България и Стопанския факултет на Софийския университет. Преди лекцията Емануел Люлен се срещна със заместник-ректора на Университета чл.-кор. проф. дфзн Николай Витанов.

Събитието бе открито от декана на Факултета по класически и нови филологии проф. Мадлен Данова, която отбеляза, че е щастлива, че толкова много хора от различни факултети и области на науката ще имат възможност да чуят интересната лекция на Емануел Люлен, посветена на красотата на етиката и етиката на красотата.

2

Емануел Люлен е французин, юрист по образование. Започва кариерата си в адвокатска кантора във Франция, по-късно работи и в САЩ. От 20 години работи в структурата на групата L’Оreal, където се занимава с проблеми, свързани с етиката и човешките ресурси. В последните години етиката е важна тема във всички бизнес сектори и редица специалисти в L’Оreal разработват процедури и практики, гарантирайки, че бизнес отношенията, начинът по който работят, предлагат продуктите си и комуникират с доставчици и клиенти е на много високо етично ниво и не се толерират никакви компромиси. През 2014 г. независимият изследователски център Ethisphere Institute, който насърчава добрите практики в корпоративната етика и управление, отличава групата L’Оreal като "Най-етичната компания в света".

4
6
5
1