Начало / Новини / Новини и събития / На 22 февруари започва кандидатстудентската кампания на Софийския университет за учебната 2016/2017 година

   
На 22 февруари започва кандидатстудентската кампания на Софийския университет за учебната 2016/2017 година

Приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия стартира на 22 февруари 2016 г. Крайният срок е 11 март 2016 г. за първата кандидатстудентска сесия и 20 май 2016 г. – за втората кандидатстудентска сесия.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адрес: https://online.uni-sofia.bg , на място в Ректората на Софийския университет или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

Първата изпитна сесия ще се проведе в неделните дни в периода 20 март - 17 април, а втората - в съботно-неделните дни от 29 май до 26 юни.

За трета поредна година в Стопанския факултет на СУ като условие за кандидатстване за специалностите „Икономика и финанси“ и „Стопанско управление“ се приемат международно признати сертификати за ниво на езика В2 според Общата европейска референтна рамка за езици за владеене на английски, френски и немски език. С международно признати сертификати за владеене на английски се приемат студенти и в специалност „Хебраистика“.

Седем от общо 104 специалности не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са регулираните специалности „Право“, „Медицина“ и „Фармация“, „Международни отношения“ и трите специалности във Факултета по журналистика и масова комуникация – „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и „Книгоиздаване“.

На 18 февруари 2016 г. започна участието на Софийския университет в традиционната кандидатстудентска борса. До 24 март 2016 г. младите хора в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване в най-старото и авторитетно висше училище в България.