Новини и събития

Производствен стаж и бъдещи кариери в туристическата индустрия на България

В Конферентната зала в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе традиционната, 21-ва по ред, среща между представители на туристическата индустрия в България и студентите от трeти курс на специалност „Туризъм” към Геолого-географския факултет. Срещата се проведе във връзка с осигуряването на производствен стаж и бъдещи кариери в туристическата индустрия на България.

В Софийския университет се проведе конференция „Ден на картата“

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе „Ден на картата“. Събитието се организира по повод отбелязването на Международната година на картата /2015-2016 г./ от Катедра "Картография и ГИС“ към Геолого-географския факултет на СУ, Българската картографска асоциация и Департамент "География" на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Департаментът по спорт награди най-добрите студенти-спортисти на Софийския университет за 2015 година

В „Яйцето“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе тържествена церемония за награждаване на най-добрите спортисти на СУ за 2015 г. За поредна година Департаментът по спорт на Софийския университет избра своите най-добри студенти-спортисти, отличили се с високи постижения на различни състезания.

Започнаха традиционните Хумболтови лекции в Софийския университет

Софийският университет „Св. Климент Охридски” е домакин на Международна конференция "Българо-германското научно сътрудничество - минало, настояще и бъдеще". Събитието се организира от Хумболтовия съюз в България съвместно с посолството на Германия у нас и с подкрепата на Фондацията „Александър фон Хумболт”.

Всички новини