Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини

   
Научна конференция Проф. Анастас Иширков – географията и интердисциплинарното научно знание

На 20 март 2023 г. в СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе научната конференция „Проф. Анастас Иширков – географията и интердисциплинарното научно знание“. Тя е посветена на 125 г. от първата академична лекция по география, 135 г. от създаването на СУ „Св. Климент Охридски“ и 60 г. от отделянето на Геолого-географски факултет от Биолого-геолого-географския факултет.

Антарктическа фотоизложба "Гео-Био-поход на млади учени към ледения континент"

В Централното фоайе в Ректората на Софийския университет бе открита антарктическа фотоизложба "Гео-Био-поход на млади учени към ледения континент" на членове на APECS (Асоциация на младите полярни изследователи), посветена на 60 години от създаването на Геолого-географския факултет и 60 години от създаването на Биологическия факултет.

Завърши випуск 2022 г. на Геолого-географския факултет

На тържествена церемония в Аулата в Ректората 200 бакалаври и магистри от випуск 2022 г. на Геолого-географския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование.

Известия на БГД вече се индексира в световната база на списанията с отворен достъп – DOAJ

На 16 ноември 2022 г. най-старото научно списание на географска тематика в България – „Известия на Българското географско дружество“ (Journal of the Bulgarian Geographical Society), беше прието за индексиране в световната директория на списанията с отворен достъп – Directory of Open Access Journals (DOAJ)!

Български учен, преподавал от ГГФ откри злато в Антарктида

Ралица Събева е посветила години в търсене на метала